Den ægte flyttemand Olsen

Det fremkalder i langt de fleste tilfælde et bredt grin, hvis jeg fortæller nogle af mine kunder, når jeg er ude hos dem med et flyttelæs, at jeg hedder Olsen til efternavn, for så mindes langt de fleste Tv-serien ”Huset på Christianshavn”, hvor en af de gennemgående figurer jo var flyttemand Olsen, som jo altså er et tilnavn, der passer godt på mig.

Men jeg nyder mit arbejde i et større flyttefirma i København, hvor der er nok at gøre hele tiden. Selvfølgelig er der opgaver, der ikke er så spændende, når man for eksempel skal op på fjerde sal med et helt flyttelæs i en ejendom uden elevator. Men heldigvis har vi gode hjælpemidler til den slags opgaver.

Det havde vi ikke i mit første job som flyttemand, hvor jeg var ansat i et flyttefirma i Århus. Den gang var det den rå muskelkraft, der skulle bruges, når vi skulle have tunge ting op på de højere liggende etager, og det var i hvert fald hårdt for ryggen.

I dag er der opfundet en lang række hjælpemidler, der aflaster os i den tunge del af arbejdet, så nu bliver kroppen ikke belastet så meget mere. Min arbejdsgiver er meget opmærksom på den slags, og derfor har jeg også opfordret min lillebror, der arbejder i et flyttefirma i Odense, til at søge arbejde hos os, for han er begyndt at få nogle helbredsmæssige problemer med sine knæ, men han vil helst fortsætte med at arbejde som flyttemand, som han har gjort hele sit liv.