Alt om efterskolen

Hvis du gerne vil på efterskole, skal du vide, at man skal enten have afsluttet 8. klasse, 7. klasse eller være fyldt 14 år. Hvis du har afsluttet 7. klasse, men ikke er 14 år, fordi du har sprunget et klassetrin eller to over, kan du stadig optages på en efterskole. Hvis du er 18, kan du også optages på en efterskule, hvis du har en udtalelse fra skolevejledningen e.l. i din kommune.

En efterskole er ikke nødvendigvis kun ét år, som mange tror. Du kan være elev op til flere år i træk; nogle skoler tilbyder både 8. – 11. klassetrin! Her tager man oftest de sammen afgangsprøver som i folkeskolen. Man kan tage de fleste fag, man også kender fra folkeskolen, dog er det specielle ved efterskoler, at man kan tage en lang række fag, som interesserer dig mere end dem, man har i folkeskolen. Derfor er det vigtigt, at man undersøger de mange forskellige efterskoler, før man tager sin endelige beslutning, idet det er vigtigt at finde en efterskole der tilbyder netop de fag og afgangsprøver, der fanger ens interesse. Fag, som man regner med at skulle bruge på et senere punkt i livet. Husk på, at du har muligheden for at besøge de forskellige efterskoler, når du leder.

I de fleste weekender, har efterskolerne arrangementer, men du kan selvfølgelig også komme hjem i nogle weekender. Desuden har du lov til at være på skolen alle ugens dage, men som oftest har efterskolen nogle ferier om året, hvor der er lukket (samme ferie som folkeskolen).

Med hensyn til økonomien, er alle danske elever sikret elevstøtte fra staten. Den afhænger af din husstands indkomstgrundlag to år før, du skal på efterskole.

Held og lykke med dit valg.

Læs mere om de frie skoler her:
http://www.minfriskole.dk