En skrøbelig ting

Mange forældre er meget opmærksomme på deres børns selvværd, hvilket er rigtig godt. Børns selvværd kan være meget skrøbeligt eftersom, at de ikke har den samme livserfaring som for eksempel voksne. Derfor kan visse negative oplevelser ramme dem hårdt, fordi de ikke tidligere har oplevet lignende fortilfælde.

En situation, der for eksempel kan påvirke et barns selvværd meget kan for eksempel være en afvisning. Børn kan tage det meget tungt, hvis de har planlagt at være sammen med en ven eller en forælder, men bliver afvist, fordi de hellere vil lave noget andet. Som voksen er man blevet vant til afvisninger og at andre ikke altid har tid en, men børns selvværd kan blive kraftigt påvirket af denne afvisning.

Når det er sagt, så skal man vide, at selvom børns selvværd kan blive påvirket meget hårdt i nuet, så kommer de sig også hurtigt over oplevelserne, hvis de bare oplever støtte og får lov til at snakke om det med en empatisk voksen. Man kan ikke undgå at børn oplever nogle negative ting, men det vigtige er, at de lærer af oplevelserne uden at deres selvværd lider under det. Dette vil også udruste dem bedre til at håndtere modgang i fremtiden.

I nogen tilfælde bør man opsøge en psykolog.